לוגו בלוג אוכל בריא לקטנטנים

שני מתכונים לשבועות עם ילדים שיעשו לכם חג שמח וצבעוני

שבועות הוא החג האהוב עליי, כמו שסיפרתי לכם כבר בפוסט קודם על שבועות.
הוא כל כך חגיגי, רגוע, משפחתי ובלי טקסיות או הערכות גדולה מדי לפניו – והכי חשוב: הוא חלבי 🙂

לפני שנתיים יצא לי ליצור כמה מתכונים חלביים מהירים וטעימים שהילדים אהבו, אז אספתי 2 מהם לפוסט הזה, כדי שיהיה לכולנו טעים וכיף עם הקטנטנים.

מתכוני שבועות TO GO
מתכוני שבועות TO GO

מתכון ראשון: מיני-פשטידות מלאות בפטריות וגבינות

המתכון הזה נולד מתוך הר פטריות (ואני לא מגזימה, תכף תראו..) שקניתי הביתה במטרה לעשות מרק פטריות שאנחנו אוהבים. אממה – היה חם בטירוף וממש לא התאים למרק, אז החלטתי לעשות מכל הטוב הזה פשטידות קטנות וטעימות (בצורת לב). הכמות הזו די גדולה, אז חוץ ממגש סיליקון בצורת לבבות גם יצאו לי עוד 2 אינגליש קייק, אז לגמרי תרגישו חופשי לחתוך בחצי את הכמויות.
פירוט המתכונים לשבועות
פירוט המתכונים לשבועות

מרכיבים:

  • 1 כרישה
  • 1 בצל יבש
  • 1 בצל סגול
  • 50 גרם חמאה
  • כף שמן זית
  • 2 כפות קוטג'
  • 250 גרם גבינה לבנה
  • 3 ביצים
  • 150 גרם צפתית
  • 100 גרם בולגרית
  • 2 כוסות קמח תופח
  • 2 כפות לאבנה (רק אם יש לכם, לא חובה)
  • כפית מלח
  • חצי כפית פלפל שחור טחון דק
  • 2 סלסילות שמפיניון
  • 2 סלסילות פורטבלו
  • סלסלה שימג'י לבן + סלסלה שימג'י חום
  • שקית פטריות מיובשות

אופן ההכנה:

  1. להשרות את הפטריות המיובשות במים רותחים ל-20 דקות (לפי הוראות על גב האריזה)
  2. לטגן בשמן ובחמאה את כל הבצלים
  3. להוסיף לטיגון את כל הפטריות
  4. לאדות כ-2-3 דקות ולהוסיף מעט מים (כחצי כוס)
  5. לשים את התערובת בצד להתקרר
  6. לאחר שהתקררה לערבב פנימה את כל הגבינות, הביצים ורק לאחר מכן את הקמח
  7. להוסיף תבלינים
  8. להעביר לתבניות לבחירתכם ולאפות ב-180 מעלות למשך כ-25 דקות

מתכון שני: בויוס עם תוספות

זה מתכון ממש קל שמצאתי ברשת והוספתי לו את התוספות הביתיות האהובות עלינו: תירס וזיתים ירוקים (לא ביחד – או זה או זה).
הילדים עפו על התירס בעוד שאני התענגתי על הזיתים. מוזמנים להוסיף איזה תוספות שאתם אוהבים.

בויוס עם תוספות
בויוס עם תוספות

מרכיבים:

  • ½2 כוסות קמח תופח
  • ½ כוס שמן
  • ½ כוס חלב
  • 250 גרם גבינה לבנה
  • 3 ביצים
  • ½ כפית פלפל שחור טחון דק
  • ½ כפית מלח
  • 3 כפות תירס (שימורים או טרי)
  • 3 כפות זיתים ירוקים מגולענים וחתוכים קטן

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את כל המרכיבים
  2. ממלאים בתבנית שקעים משומנת בספריי עד מחצית מהגובה
  3. מוסיפים את התוספות מלמעלה ומערבבים במזלג
  4. אופים על 180 מעלות למשך 15-20 דקות

המתכון הזה היה חלק מפרויקט של כמה בלוגריות לקראת שבועות בשנת 2018, שנקרא "שבועות בקלות", וכולל מתכונים קלים לשבועות.

 

מוזמנים להיכנס לעוד מתכונים של "שבועות בקלות":

ארוחות ערב בריאות ומהירות לילדים

בספר מתכונים מיוחד, מחכים לכם חודש שלם של מתכונים, 5 לשבוע, כולל גם את רשימת הקניות השבועית לפי למתכונים.

המתכונים בריאים, קלים ומהירים להכנה. הספר מגיע בגרסה דיגיטלית – ניתן להורדה והדפסה, לצפיה במחשב, בסלולרי או בטאבלט.


מחיר: ₪35

ספר מתכונים ארוחות ערב בריאות ומהירות

אהבתם את הפוסט? ספרו לחברים

פוסטים חדשים בבלוג

קצת עליי

שרון גולן - יוצרת הבלוג

היי, אני שרון גולן, נשואה ואמא ל-3.
את הבלוג יצרתי מתוך אהבה לאוכל ומתוך רצון ליצור מקום בו אפשר ללמוד, ליצור ולשחק עם אוכל והילדים שלנו.
קראו עוד עליי

תודה על האהבה - בלוג השנה

Scroll to Top